top of page

Често задавани въпроси

 

Тук ще публикуваме отговорите на често задавани въпроси от нашите клиенти.

Къде се намира офисът на фирмата ви?
 

 

Нашата фирма е модерна и иновативна, затова нашият офис се намира там, където се намирате вие!
Просто ни позвънете на телефона за връзка или ни пишете през формата за контакт и ние ще ви дадем цялата необходима информация.

Ако се налага наш представител ще ви посети на място за да разрешим всеки един проблем от техническо и всякакво друго естество.

 
 
Интернет скоростта ми е по-слаба когато съм свързан безжично, отколкото когото съм свързан през кабел с рутера. Защо се получава така?
 

Скапан ми е Интернета! К’во прайм с'я?!

 

През тръбопровод, направен от тръби с различни диаметри, протича само толкова, колкото пропуска най-"скапаната" му тръба. Дори на входа му да има цяла цистерна.
Наше задължение е да осигурим доставянето на услуга (с обявените в съответствие с плана ви скорости) до WAN-порта на Вашия рутер (или до мрежова карта на крайно устройство).
Вие пък трябва да сте сигурни, че от Вашето крайно устройство до WAN порта на рутера (или до приемника) нямате проблеми. Качеството на вътрешната мрежа (зад рутера) е задължение на нейния собственик. За да постигнете желаното качество на Интернет-връзката си, трябва да сте изградили И своята вътрешна мрежа от съвместими устройства, за предпочитане поддържащи 802.11N стандарт. Също и да сте я настроили по подходящ начин.

Когато осъществявате достъп до Интернет по безжичен способ има много фактори, които влияят на скоростта.
* Първият от тях е свързан с това какви стандарти на обмен на данни използва самият рутер. Рутерите, които използват 802.11b и 802.11g стандарт са много по-бавни от рутерите, поддържащи 802.11N стандарт.
* Когато използвате криптирана връзка (достъп до безжичната ви мрежа с парола) - скоростта зависи също и от типа на криптирането. Ако се използва TKIP - скоростта, която този вид криптиране поддържа е до 54 Мбит/с. Препоръчва се криптиране от типа WPA2-AES за постигане на най-добра скорост.  
* Третото, което може да окаже сериозно влияние върху скоростта, е безжичната мрежова карта на лаптопа или таблета Ви. Ако картата поддържа само B или B и G стандарт - връзката Ви ще бъде с ниска скорост. Ако поддържа N стандарт - скоростта на връзката Ви ще бъде значително по-добра.
* Четвъртата причина е свързана с взаимното разположение на лаптопа/таблета и рутера. Ако лаптопът или таблетът Ви са далеч от рутера или наоколо има много рутери, работещи на същия или близък канал - това също може да бъде фактор за съществено забавяне на скоростта. Препоръчително е когато измервате скоростта на връзката си с Интернет, компютърът Ви да е включен директно към кабела на доставчика или поне към вашия рутер.

 

Как мога да платя сметката си на каса на EasyPay или чрез кредитна или дебитна карта, регистрирана в ePay.bg?

 

 

А) Изипей:

 

Не е необходима предварителна регистрация в системата на Изипей АД. Достатъчно е да предоставите на оператора на гишето информация за плащането (10 - цифрен клиентски номер, който сте получили от АЙ ТИ МАНИЯ).

 

Как се плаща чрез Изипей:

 

Трябва да отидете в каса на Изипей АД, да съобщите своя клиентски номер от АЙ ТИ МАНИЯ и да платите сметката. Офисите на Изипей в България можете да намерите тук: http://.easypay.bg/?p=offices

Б) Ипей:

 

Можете да плащате онлайн (от своя компютър) всяко свое задължение към АЙ ТИ МАНИЯ.
Предварително условие е да имате регистриран акаунт (профил), или да регистрирате такъв на https://epay.bg/reg/

 

Как се плаща чрез Ипей:

 

1) Влезте в своя профил в https://epay.bg/
-- Първоначално (еднократно) трябва да добавите към профила си новата периодична сметка за плащане. Задължително условие е да попълните клиентския си номер, получен от АЙ ТИ МАНИЯ.

-- В списъка на регистрираните Ваши сметки трябва да се е появило името АЙ ТИ МАНИЯ и на същия ред - "Не е извлечено задължение" (защото до момента само сте регистрирали нова периодична сметка, по която ще плащате). Следователно, ще трябва да извлечете актуалната информация дали и колко дължите. След успешното регистриране на новата периодична сметка затворете съобщението

 

2) Кликнете "Начало" в горния десен ъгъл на страницата

 

3) Под списъка на всички регистрирани Ваши сметки има бутон "Проверка за текущи задължения". С натискането му извличате актуалната информация за всички неплатени сметки.

 

4) Във всеки ред (отделна сметка) от списъка се появява текущото Ви задължение за съответната услуга (или съобщение, че няма)

 

5) Ако имате неплатена сметка, сложете отметка в квадратчето ПРЕД реда, съдържащ АЙ ТИ МАНИЯ. Не забравяйте предварително да изберете от падащия списък с какво средство искате да платите. После натиснете бутона "Плащане" и изчакайте докато се появи съобщение за състоянието на плащането.

 

6) Накрая излезте през "Изход" горе вдясно

 
 
Кои са параметрите за качеството на предоставяните услуги и обслужване от „АЙ ТИ МАНИЯ” ЕООД?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Мога ли да удължа сам срока на абонамента си, защото Интернетът ми е спрян, а аз съм забравил да си го платя навреме? Къде се намират касите на Easy Pay в моя град?
 

Да. При спиране на Интернет услугата когато не е по техническа причина, на екрана на компютъра ви ще се появи служебна страница, на която освен полезна за вас информация ще се появи бутон, с натискането на който ще можете да удължите срока за доставка на услугата си. Този срок ще бъде намален от следващия абонаментен период, който можете да заплатите по указаните по-горе начини.

За местоположението на касите на Easy Pay във Вашия град можете да направите справка тук.

01

02

03

04

05

bottom of page